Рахнівка с

Історичні адміністративні поділи

За переказом, за 0.5 версти було село Почапинці – там виорювали уламки каменю та цегли. Вони знищене татарами. Село Рахнівка засноване вихідцями із с.Рахни Ямпільського повіту. На полях села був вал [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

Церква Різдва богородиці була дерев’яна, згоріла у 1807 р. [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 954 – 955].

Довідка у Вікіпедії:

В 1905 р. поруч існувало окреме поселення Рахновецкие Хутора, Хутор Шлях тож (8 верст від Рахнівки, 12 верст від Дунаєвець) [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 526]. Судячи з віддалей, це .