Ставище с

Історичні адміністративні поділи

Село Татариски звалось також Мукарівські Татариски, Татарище, у 16 ст. – Скробечковичі, Підгроддя. За 100 саж. (213 м) від р.Мала Ушиця або Ушка, на горі на північний схід від села, було городище, сліди якого майже зникли. Там виорювали камені та людські кістки. За переказом, тут було м-ко Тягин або Новогрудок, знищене татарами; уцілілі жителі заснували село на лівому березі річки. У 1895 р. знайдено скарб 1144 срібних литовських і чеських монет 14 – 15 ст. [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

Указ Президії ВР УРСР від 7 березня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Кам’янець-Подільської області»: село Татариски іменувати село Ставище і Татарисківську сільську Раду — Ставищенська.