Вільховатка с

Історичні адміністративні поділи

Указ Президії ВР УРСР від 7 червня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Полтавської області»: село Ханделіївка Кишеньківського району іменувати село Вільховатка і Ханделіївську сільську Раду — Вільховатська.

У довіднику «Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій», Київ, 1987 рік, на сторінці 221 у зв’язку з допущеною помилкою, внести наступні правки: В Полтавській області у Кобеляцькому районі замість назви села Вільхуватка записати – село Вільховатка, а замість назви Вільхуватська сільська рада записати – Вільховатська сільська рада ( підстава:Указ Президії Верховної Ради Української РСР від 7 червня 1946 року, Відомості Верховної Ради УРСР, 1947, №7-8; рішення Полтавської обласної ради депутатів трудящих від 26 жовтня 1962 року, Відомості Верховної Ради УРСР,1962, №45, стор.826-827).