Олександра Веселова, Наталія Кондель-Пермінова, Елла Піскова

Генеральний план:

15. Пам’ятник С. Тимошенку.

16. Приймальний покій (амбулаторія).

17. Хімічний павільйон.

18. Парк.

19. Пам’ятник викладачам, співробітникам та студентам Київського політехнічного інституту, загиблим у роки Великої Вітчизняної війни.

443. Політехнічний інститут, кін. 19–20 ст. (архіт., іст.).

Просп. Перемоги, 37. Первісна адреса – Брест-Литовське шосе. Історичне ядро комплексу розташовано вздовж просп. Перемоги між пров. Політехнічним, вулицями Політехнічною й Академіка Янгеля.

[З огляду на великий обсяг статті ї поділно на підрозділи]

Література:

ДАК, ф. 18, оп. 1, спр. 4. 5, 1674; оп. 2, спр. 8, 30, 36, 73–75, 84, 86, 92, 99, 116, 135, 138, 140, 144, 159, 173, 176, 180, 186, 198, 200, 241, 248, 254, 255, 266, 289; ф. Р-308, оп. 1, спр. 254; оп. 2 л., спр. 8, 69; Центральний державний архів-музей літератури та мистецтва України, ф. 305, оп. 1, спр. 8; Верстюк В. Ф., Осташко Т. С. Діячі Української Центральної Ради. – К., 1998; Гермайзе О. Ю. З революційної минувшини Києва: Конференція українського студентства у Києві у 1911 // Київ та його околиця в історії та пам’ятках / Під ред. М. Грушевського. – К., 1926; Из истории Киевского политехнического института: Сб. док. и материалов (1898–1917). – К., 1961. – Т. 1; Иллюстрированный сборник материалов по истории возникновения Киевского политехнического института. – К., 1914; Історія Києва. – К., 1984. – Т. 2; Київський політехнічний і Київський сільськогосподарський інститути: XXV років. 1898–1923: Ювілейний зб. – К., 1924; Київський політехнічний інститут: Нарис історії. – К., 1995; Константинов В. О. Ректори КПІ. – К., 1998; КПІ – колиска інженерної освіти і науки в Україні / М. З. Згуровський, М. Ю. Ільченко, В. О. Константинов та ін. – К., 1998; КПІ: Крізь роки. 1898–1998. – К., 1997; Лиховодов В. І., Любомудрова А. Л., Лиховодова О. В. КПІ – від першого кроку до першого випуску. – К., 1998; Савин В. С. Авиация в Украине: Очерки истории. – Х., 1995; Хто є хто: Професори Національного технічного університету України «КПІ»: Довідник. – К., 1998; Цеховский В. Киевский политехнический институт Императора Александра II. – К., 1898; Шморгун П. М. Ради робітничих депутатів на Україні в 1905. – К., 1955.