Вітраж

Вітраж

Вул. В.Короленка, 3

1897-1901 pp., архіт. Г.Закс

Класичний вітраж, ансамблевий

Свинцеве обрамлення, моліроване скло, розпис. 90: 270 см

Вітраж північної стіни нави прямокутний з півциркульним завершенням. Орнаментальна композиція утворена з двох цілих та двох половинних вгорі і внизу квадратів, у середині яких розташований рівнораменний хрест в оточенні рослинного орнаменту. Кути заповнені зображеннями листя аканта. Краї вітража декоровані орнаментальною смугою, зібраною з жовтих чотирипелюсткових квіток-розеток та охристих і зелених стилізованих квіток.

Примітка. Вітражі виконані фірмою Tirol Glasmalerei.

Література. ЦДІА у Львові, ф. 146.

Джерело: Грималюк Р. Вітражі Львова кінця XIX – початку XX століття. – Льв.: 2004 р., с. 182.

Вул. В.Короленка, 3

Вітраж південної стіни нави прямокутний з півциркульним завершенням, Орнаментальну композицію творять чотирипелюсткові розетки, у середині й по краях яких розміщено акантове листя. По периметру вітраж оконтурює смуга орнаменту, зібраного з чотирипелюсткових квіток-розеток та охристих і зелених стилізованих листків.

Література. ЦДІА у Львові, ф. 146 (фонд намісництва); Вуйцик B.C. Православна церква св. Георгія // Ратуша. – 1991. – № 73. – 22-23 липня.