Могила С.А.Бандери

Могила С.А.Бандери

Теж у Нiмеччинi закiнчився життєвий шлях Степана Андрiйовича Бандери (1909-1959) – провiдного дiяча українського нацiонально-визвольного руху, який iнiцюював проголошення вiдновлення української державностi 30 червня 1941 року. Пiсля звiльнення з концтабору у вереснi 1944 року повернувся до виконання обов’язкiв голови ОУН. Мешкав в Австрiї та Нiмеччинi. У 1956-1959 роках – був головою проводу закордонних членiв ОУН. Убитий агентом КДБ. Похований на кладовищi у Мюнхенi.

В Мюнхене взорвали могилу Степана Бандеры (17.08.2014 г.)

«Информация от Виктора Рога, которому позвонил зять Бандеры Андрей Куцан. Сообщает, что на месте работает полиция и наш консул» – сказано в сообщении.

У Мюнхені осквернили могилу Бандери (4.05.2015 р.)

Зазначається, що цього разу провокатори намагалися маскуватися під поляків (+ фото).

У Німеччині освятили відновлений пам’ятник на могилі Бандери (18 жовтня 2015)

На кладовищі Вальдфрідхоф у Мюнхені в суботу, 17 жовтня, було освячено новий пам’ятник провіднику «Організації Українських Націоналістів» Степану Бандері. Про це повідомив Посол України в Німеччині Андрій Мельник у своєму Twitter.

В Германии вандалы осквернили могилу Степана Бандеры (24.07.2022 г.)