Андрієво-Іванівка с

Історичні адміністративні поділи

Село Чернове (спочатку Чорнове), Куликове Поле, Мартосове – в 1927 р. перейменоване на Андре-Іванівку (на честь ільшовика Андрія Іванова), 1.02.1945 р. – на Андрієво-Іванівку.

Указ Президії ВР УРСР від 1 лютого 1945 р. « та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Одеської області» село Андрє-Іванівка перейменовано на Андрієво-Іванівка.

На Одещині невідомі розполовинили пам´ятник Леніну (4.01.2014)

Пам’ятник розташовувався на вул. Леніна біля «Центру дозвілля». «У результаті падіння монумент розколовся на дві частини», – розповіли в МВС…

Пам’ятник Леніну на Одещині впав сам — міліція (5.01.2014)

»Під час огляду місця події за участю спеціаліста відділу містобудування, архітектури та ЖКГ Миколаївської райдержадміністрації та слідчо-оперативними діями встановлено, що внаслідок саморуйнування постаменту сталося падіння пам’ятника, в результаті чого він розколовся в місці склеювання частин», – повідомили у міліції.