Кароліно-Бугаз с

Стара назва: Кароліно-Бугаз.

Указ Президії ВР УРСР від 1 лютого 1945 р. « та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Одеської області»: селище Кароліно-Бугаз, Роксоланівської сільради, іменувати селище Затока.

Рішення про перейменування села Затока на село Кароліно-Бугаз прийняла Верховна Рада України 31.10.1990 р. Рішення № 422-XII. Дата опублікування 01.12.1990 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 46, ст.613).

Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (422-XII 31.10.1990): Відновити селу Затока Овідіопольського району Одеської області колишнє найменування Кароліно-Бугаз.

Загинайло А.Г., Черняков И.Т. Курганы у Каролино-Бугаза. – “Археологические открытия 1973 г.”, М., 1974 г., с. 275.