Заріччя с (Овруцька ТГ)

Історичні адміністративні поділи

Указ Президії ВР УРСР від 7 червня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Житомирської області»: населені пункти Швабівської сільської Ради — село Шваби Перші іменувати село Заріччя; село Шваби Другі іменувати село Кам’янське і Швабівську сільську Раду, відповідно до назви її центру, іменувати Зарічанська. [Кам’янське нині невідоме.]

Довідка у Вікіпедії:

При деревне Швабы, в четырех километрах от города на берегу Норин, – находится курганная группа место Лукицкое, Тузовая гора. Эта группа имеет около 20 курганов. Высота насыпи могильника 2 аршина, глубина самой могилы 3/4 аршина. Костяк лежит окруженный дубовыми толстыми досками. Вещей не найдено. [Подорожні нотатки Бориса Реріха 1909 р. ]