Йосипівка с (Старосинявська ТГ)

Історичні адміністративні поділи

Село засноване у 1835 р. поміщиком Качковським, назване на честь його сина Юзефа [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

В 1905 р. зафіксована назва Юзефовка або Куропатчина [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 161].

Указ Президії ВР УРСР від 4 червня 1945 р. « та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Кам’янець-Подільської області області»: село Юзефівка іменувати село Йосипівка і Юзефівську сільраду — Йосипівська.

Указ Президії ВР УРСР від 7 березня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Кам’янець-Подільської області»: село Юзефівка, Заставецької сільської Ради, іменувати село Йосипівка. [Перейменували ще раз. Аби не було мало.]