Станишівка с

За адмін.поділом 16 – 18 ст. – Брацлавське воєводство

За адмін.поділом 19 ст. Таращанський повіт 19 ст.

За адмін.поділом 20 ст. Таращанський район

звалось також Ставищівка, Полковниче, Васютинська Слобода [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 134].

Перша згадка: 18 ст. [Історія міст і сіл УРСР: Київська область. – К.: ГРУРЕ, 1971 р.].

Ставишівка. Село при верхів’ї р. Боярка . Ще наз. Полковнича або Васютинська Слобода. У полк.Васютинського наїзники відібрали село. “Ручей, при коем расположено село называют Каличка (поруч урочище Калічиха) от множеств раненых здесь жителей во время наезда”. Через село проходила давня дорога з Білої Церкви в Лисянку, а біля села тоді були примітні сліди давнього замку. Замковище знаходиться на захід від Ставишівки, в 2-х верстах над яром, який назив. Козачим або Колтуновим. Поблизу села є дві давні могили.[Похилевич Л.И. Сказания о населённых местностях Киевской губернии. – К.: тип.КПЛ, 1864 г.].