2009 р. Книги, документи, речі побуту стануть основою музею-садиби Б.-І. Антонича

Дата: 13.07.2009

На Львівщині, поряд із музеями-садибами: Івана Франка у Нагуєвичах, Маркіяна Шашкевича – у Підлиссі, Осипа Маковея – в Яворові, до 100-річчя великого українського поета Богдана-Ігоря Антонича у селі Бортятин Мостиського району буде створено музей-садибу поета. Про це розповів ЗІКу ініціатор створення такого музею-садиби лауреат Шевченківської премії поет Роман Лубківський, який днями провів робочу нараду на місці майбутнього музею-садиби.

Як зазначив Роман Лубківський, зараз тривають підготовчі роботи. Активну участь у них бере керівництво Мостиської районної ради, а також працівники Львівського музею історії релігії. Уже підготовлена проектна документація, має пройти тендер. Фахівці Львівського лісотехнічного університету створили проект історико-ландшафтного оформлення території довкола майбутнього музею. У львівських бібліотеках, архівах зберігаються матеріали, з яких буде сформовано експозицію майбутнього музею.

Окрім того, тут будуть представлені речі лемківського та місцевого побуту. Як розповідає Роман Лубківський, книги, документи, дерева і квіти, – все повинно говорити про присутність поета.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»