2008 р. До 600-річчя Чернівців відновлять історичну монетарню

Дата: 26.04.2008

Старовинну Садагурську монетарню, завдяки якій у 1771 році була заснована Садгора, відновлять у центральному парку Садгірського району Чернівців до 600-річчя міста. Про це 25 квітня ЗІКу повідомив голова Сад гірської районної ради Юрій Бурега.

Старовинну Садагурську монетарню відновлять за рахунок спонсорів у центральному парку на місці, де вже зараз встановлено пам’ятний знак Садагурській монеті. Для цього проведуть повну реконструкцію парку та перенесуть в інше місце бронзовий пам’ятник Максиму Горькому.

У парку облаштують сквер для проведення масових заходів, розіб’ють нові клумби та газони, алеї, встановлять нову систему освітлення. У подальшому планується, що продовженням скверу стане будівництво відпочинкового комплексу з рестораном та різними розважальними закладами

Реконструкцію усього парку проводитимуть за кошти міського бюджету. Тендер на ці роботи вже оголошено. Розпочати їх заплановано у травні і завершити у жовтні до 600-річчя Чернівців.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»