Херсонес с

Історичні адміністративні поділи

Донецька обласна Рада народних депутатів рішенням від 28 березня 1991 року внесла в адміністративно-територіальний устрій окремих районів такі зміни: у Володарському районі відновила село Херсонес, раніше об’єднане з селом Жовтневе Касянівської сільради, взяла його на облік і підпорядкувала Касянівській сільській Раді.

В повідомленні про зміни в адміністративно-територіальному устрої Донецької області внести наступні правки: у Відомостях Верховної Ради Української РСР № 21, 1991, стор. 566 у Володарському районі замість назви село Херсонес записати – селище Херсонес (підстава: рішення Донецької обласної Ради народних депутатів від 28 березня 1991 року ).

Донецька обласна рада рішенням від 14 вересня 2011 року внесла зміни у адмініститивно-територіальний устрій Донецької області і віднесла до категорії сіл: у Володарському районі селище Херсонес Касянівської сільської ради.