Золоте м

Історичні адміністративні поділи

Верховна Рада України постановляє (07.10.2014, № 1693-VII): 1. Змінити межі Перевальського і Попаснянського районів Луганської області, збільшивши територію Попаснянського району на 14174,00 гектара земель за рахунок передачі до його складу 2491,00 гектара земель – Золотівської міської ради (в тому числі територію міста Золоте).

Верховна Рада України постановляє (08.09.2016, № 1517-VIII): 1. Змінити межі міста Золотого Попаснянського району Луганської області, збільшивши його територію на 228,19 гектара земель за рахунок передачі до його складу 228,19 гектара земель, що знаходяться у віданні Березівської сільської ради Попаснянського району (у тому числі територію села Катеринівки)2. Встановити межі міст Золотого Попаснянського району Луганської області згідно з додатком. 3. Кабінету Міністрів України в межах повноважень забезпечити координацію дій органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, пов’язаних із зміною і встановленням меж Попаснянського району Луганської області.