1998 р. Жовківщина

с. Старе Село (Кам’янка Старе Село). (УГКЦ)

Церква Воскресения Господнього.

Вперше існування церкви в селі згадується в податкових документах 1564 р. Попередня дерев’яна тризрубна двоверха церква була збудована у 1646 р. Ймовірно, неодноразово перебудовувалася. У 1900-1902 рр. на місці розібраної старанням пароха о. Сильвестра Стецяка споруджена існуюча мурована споруда.

Розташована на пагорбі, на роздоріжжі, в центрі села. Хрещата одноверха церква. До центральної квадратової нави від заходу прилягає витягнений прямокутний бабинець з присінком з заходу, з півдня і півночі – укорочені прямокутні бокові рамена, а зі сходу – гранчастий в плані вівтар з двома прямокутними ризницями по боках. Наву вінчає шоломова баня на великому світловому восьмибічному барабані середхрестя, завершена сліпим ліхтарем з цибулястою маківкою. Бокові рамена та бабинець вкриті двосхилими дахами, а вівтар – п’ятисхилим. Кути тинькованих стін церкви підкреслені контрфорсами. Причілки завершені фронтонами складного профілю. Стіни багато декоровані примокутними і півциркульно завершеними нішами, аркатур ними поясками, архівольтами і кругами, хрестами. Кути барабану підкреслені лопатками, а площини завершені аркатурним пояском.

При церкві, на південний захід від неї, збереглася дерев’яна двоярусна стовпова дзвіниця з XVIII ст.