Пам’ятай про великі дні наших Визвольних змагань

Червоногради с

Червоногради с

Місто Червоногород

За адмін.поділом 16 ст. Кам’янецький повіт 16 ст.

За адмін.поділом 19 ст. невідомо

За адмін.поділом 20 ст. Заліщицький район. Слід знати, що нині такий населений пункт ані в списках адміністративного поділу, ані на картах не значиться.

6 травня 1436 р. польський король Владислав 3 записав Теодорику з Бучача 500 гривень на замку Червоногород, які він мав записані на Кам’янці від попереднього короля [регеста: Михайловський В. Надання земельної власності у Подільському воєводстві за панування Владислава 3 (1434 – 1444 рр.). – Український археографічний щорічник, 2004 р., т. 8-9, с. 245].

Кор[оль] Володислав записує Фрідріху Бучацькому 300 грив[ень] на Червоногородськім старостві за забрані речі, 6 лютого 1440 р. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), № 34].

6 лютого 1440 р. польський король Владислав 3 записав червоногородському старості Теодорику з Бучача 300 гривень на замку Червоногород (Castro Rubeo) з належними до нього селами [регеста: Михайловський В. Надання земельної власності у Подільському воєводстві за панування Владислава 3 (1434 – 1444 рр.). – Український археографічний щорічник, 2004 р., т. 8-9, с. 252].

30 липня 1442 р. польський король Владислав 3 записав Теодорику з Бучача 122 гривні на замку Червоногород (Castro Czerwonogrodensi) з належними до нього селами взамін тієї суми, яку був винен Теодорику галицький каштелян Ян Влодкович [регеста: Михайловський В. Надання земельної власності у Подільському воєводстві за панування Владислава 3 (1434 – 1444 рр.). – Український археографічний щорічник, 2004 р., т. 8-9, с. 259].

1 жовтня 1442 р. польський король Владислав 3 записав кам’янецькому каштеляну і генеральному старості подільському Теодорику з Бучача 200 гривень на замку Червоногород і приналежних селах, які йому був винен Павел із Сієнни [регеста: Михайловський В. Надання земельної власності у Подільському воєводстві за панування Владислава 3 (1434 – 1444 рр.). – Український археографічний щорічник, 2004 р., т. 8-9, с. 262].

Кор[оль] Казимир переносить і записує на Червоногороді 500 грив[ень], що Михайло Бучацький мав записані на Камінці, 31 серпня 1464 р. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), № 54].