Бліх с

Історичні адміністративні поділи

Указ Президії ВР УРСР від 7 вересня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Дніпропетровської, Одеської, Ровенської, Сумської, Тернопільської і Херсонської областей»: село Бліх іменувати село Буданівка і Бліхівську сільську Раду — Буданівська.

Рішення про перейменування села Буданівка на село Бліх прийняла Верховна Рада України 09.08.1991 р. Рішення № 1416-XII. Дата опублікування 01.10.1991 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 39, ст.1991).

Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (09.08.1991, № 1416-XII): Відновити населеним пунктам Тернопільської області колишні їх найменування: село Буданівка Зборівського району – село Бліх.