2010 р. Одеській єпархії УПЦ повернули у власність

Дата: 30.10.2010. Одеській єпархії УПЦ повернули у власність Балтський Свято-Покровський чоловічий монастир

У власність Одеської єпархії повернули Балтський Феодосіївський Свято-Покровський чоловічий монастир в Одеській області. Як повідомляє прес-служба Одеської єпархії, 28 жовтня митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел відвідав місто Балту, де взяв участь в історичній події – передачі у власність єпархії Балтського Феодосіївського Свято-Покровського чоловічого монастиря, в останній раз закритого владою в 60-му році.

Митрополит відслужив перший за півстоліття молебень у Свято-Покровському храмі, перетвореному в спортзал, з вбиральнею у вівтарі. Крім того, митрополит Агафангел оглянув напівзруйновані, колись братські, корпуси, які зараз перебувають у занедбаному стані.

Митрополит Агафангел відзначив, що судова тяганина щодо повернення обителі церкви тривала багато років, послідовно проходячи всі судові інстанції. І всюди було винесено рішення про передачу монастиря у власність Одеської єпархії.

Митрополит закликав усіх місцевих жителів надати насельникам обителі посильну допомогу.

Джерело: РІСУ