2009 р. Ющенко відкриє у Батурині відбудований палац гетьмана Розумовського

У суботу, 22 серпня, в Батурині відбудеться відкриття відбудованого за ініціативи Президента України Віктора Ющенка палацу останнього гетьмана українського козацтва Кирила Розумовського.

Про це сьогодні на брифінгу повідомила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова.

“Палац є частиною масштабного історико-культурного проекту, започаткованого Президентом у цьому місті на Чернігівщині, яке в XVII-XVIII ст. було фактично столицею запорізького козацтва та резиденцією п’ятьох козацьких гетьманів”, – наголосила прес-секретар.

За її словами, завдяки зусиллям Ющенка, з 2005 року на науковій основі були розроблені і здійснені проекти реставрації, і нині Батурин має перетворитися на один з туристичних центрів України. Уже зараз кожні вихідні дні його відвідують близько 2,5 тисяч туристів.

Відповідно до програми урочистостей, після промови Президента з нагоди відкриття палацу відбудеться церемонія вручення державних нагород до Дня Незалежності та урочисте прийняття з цього приводу.

Окрім того, у відновленому палаці відбудеться концерт переможців Всеукраїнського фестивалю кобзарського мистецтва імені Остапа Вересая – відомого кобзаря, уродженця Чернігівської землі.