Маринове с

Спочатку звалось Нейфрейденталь.

На карті РСЧА 1935..1941 рр. – Маринове: , хутало Олександропіль там немає, мабуть уже був приєднаний до Маринового.

Указ Президії ВР УРСР від 1 лютого 1945 р. « та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Одеської області»: населені пункти Маринівської сільради — село Маринівка і село Олександропіль вважати за один населений пункт, який іменувати село Маринівка.

Рішення про перейменування села Маринівка на село Маринове прийняла Одеська обласна рада 25.11.1991 р. Дата опублікування 01.01.1992 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 1, стр.15).

Одеська обласна Рада народних депутатів рішенням від 25 листопада 1991 року внесла в адміністративно-територіальний устрій окремих районів такі зміни: у Березівському районі уточнила назву села Маринівка Маринівської сільради на Маринове.