Калинівське смт

Історичні адміністративні поділи

Село Велика Сейдеменуха засноване 1807 року. Називалось до 1927 — Велика Сейдеменуха, у 1927—1944 — Калініндорф, у 1944—2016 — Калінінське.

Президії Верховної Ради УРСР 15 серпня 1944 р. «Про перейменування, уточнення та внесення змін в найменування деяких міст, районних центрів і районів Української РСР»: село Калініндорф, районний центр Калініндорфського району, перейменувати в село — Калінінське, Калініндорфський район перейменувати в Калінінський.

Указ Президії ВР УРСР від 15 квітня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Херсонської області»: Калініндорфську сільську Раду Калінінського району, відповідно до назви її центру, іменувати Калінінська.

Постанова Верховної ради України від 17.03.2016 р.: перейменувати селище міського типу Калінінське Великоолександрівського району на селище міського типу Калинівське .