2006 р. Втрачені пам’ятки сакральної архітектури Львівщини

Рисунок О. Бойко. Джерело: Пам’ятки України, 2006 р., № 3, с. 39.

Боберка Горішня. Церква Вознесения Господнього

Дерев’яна церква, походила з 1736 року. Являла собою двоверху будівлю бойківського типу. Складалася з трьох квадратових зрубів – вівтаря, ширшої нави й рівноширо-кого вівтарю бабинця, розміщених по осі схід-захід. Наву й бабинець вінчали наметові пірамідальні верхи з одним заломом, а вівтар покривав високий причілковий дах, що об’єднувався з піддашшям навколо церкви, опертим на випусти вінців зрубів. Над бабинцем містилася дзвіниця. На одвірку західних дверей був напис польською мовою: «Postawion… kiew, w roku [1736]… poświecona». У 1913 році навколо старого храму збудували новий.

Слободян В. Церкви Турківського району. – С. 29, 30.