1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

Розмір зображення: 800:453 піксел

[1 пол. 20 ст.] Загальний вигляд Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 324.

с. Дидьова.

Тепер не існує.

Церква Успення Пр. Богородиці. 1860.

Вперше згадується у 1589 р. Попередня дерев’яна церква, збудована коштом громади і домінії у 1740 p., згоріла 30 березня 1855 р. Нову дерев’яну безверху церкву збудовано у 1860 р. коштом місцевої громади і за сприянням австрійського імператора Фердинанда І. У будівництві взяв велику участь місцевий селянин і провізор церкви Михайло Федаш. Під час будівництва відправи відбувалися в місцевій мурованій каплиці, збудованій селянином Іваном Секоланичем посередині села. По другій світовій війні село, яке попало в приграничну смугу, виселене, а всі будівлі, в тім і церква, знищені.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 323.