2007 р. Харківській єпархії УПЦ (МП) повернули її колишню власність

Дата: 27.11.2007

Кабінет Міністрів ухвалив передачу 4-ох будівель воєнного містечка в Богодухівці № 3 (Харківська область), якими користувалося Міністерство оборони, у власність Харківської єпархії УПЦ (МП). Про це йдеться у розпорядженні № 1038 від 21 листопада, повідомляють «Українські новини».

Таким чином, Кабмін підтримав пропозицію Міністерства оборони та Харківської обласної державної адміністрації.

Згідно з розпорядженням споруди спершу перейдуть в управління Харківської обладміністрації для подальшої їх передачі у власність Харківської єпархії УПЦ (МП). У розпорядженні також сказано, що у власність релігійної організації переходять: приміщення № 3 – клуб (колишня свято-Троїцька церква), будівля № 14 – електростанція (колишня дзвіниця), будівля № 1 – штаб (колишня келія) та будівля № 35 – солдатська їдальня (колишній притулок).

У жовтні 2006 року прем’єр-міністр Віктор Янукович доручив віце-прем’єр-міністру Дмитрові Табачнику відновити роботу Комісії з питань повернення майна та нерухомості релігійних організацій і релігійних громад при Кабміні.

Джерело: РІСУ