Могила Назаренка В.М.

Любов Кондратенко

Могила Назаренка В.М., 1984 (іст.). Східна частина кладовища.

Назаренко Віктор Миколайович (1.01.1963, с. Бондарі – 1.04.1984, там же) – воїн Збройних Сил СРСР. Загинув в Афганістані.

Протягом 1970 – 78 навчався у Бондарівській школі I – II ст., з 1978 по 1982 – Висторопському технікумі. Працював ветеринарним фельдшером у колгоспі ім. Чапаєва.

У березні 1982 призваний до лав Радянської Армії. Служив в Афганістані з 1982 по квітень 1984 в/ч. п/п.39676. Під час виконання бойового завдання мол. сержант, санінструктор медпункту В.Назаренко загинув. Згідно до указу Президії Верховної Ради СРСР від 8 лютого 1985 нагороджений орденом Червоної Зірки (посмертно).

У 1985 на могилі встановлено мармурову стелу /2,2 м/ з написом на її чоловому боці.

[Паспорти військових поховань Сумського обласного військкомату. Облікова картка № 664; Паспорти військових поховань Конотопського міськрайвійськкомату, спр. 134, арк. 36 – 37; Чорні тюльпани : Афганський мартиролог України. – К., 1999. – С. 430.]

Джерело: Звід пам’яток історії та культури України. . – К.: 2017 р., с. 493 – 494.