2008 р. У Бориславі на Львівщині руйнується будинок музею

Дата: 31.01.2008

Голова спілки пенсіонерів Борислава Ольга Швед та громадський упорядник музею письменника і педагога Степана Коваліва Надія Онисько через місцеві засоби масової інформації поширили звернення до громади, в якому привернули увагу до загрози руйнації будинку музею та закликали до посильної участі у його відновленні. Про це сьогодні, 31 січня, повідомив кореспондент ЗІКу.

«Приміщення музею дійшло до занепаду, – йдеться у зверненні, – система опалення ледве працює, стіни руйнує вологість, підгнили балки фундаменту, в результаті один з кутів будинку опустився… Потрібно негайно провести його ремонт».

Подаємо рахунок Бориславської спілки пенсіонерів, на який можна переказувати кошти: р/р № 26009300115 у Бориславському відділенні Ощадбанку України, МФО 385082, ЗКПО 22400680.

Довідка ЗІКу

Музей розміщено в центрі Борислава у будинку на вулиці Тараса Шевченка № 5. Тут була школа, в якій 40 років працював Степан Ковалів. Відвідував цю школу й Іван Франко. Про це розповідають меморіальні дошки на будинку. У музеї зібрано 263 експонати. Серед них – документи та книги з архіву сім’ї Ковалівих, столик з письмовим приладдям, за яким працював письменник, багато старовинних предметів домашнього вжитку, книги, фотографії 18-19 століть. Є чимало матеріалів, що стосуються діяльності Івана Франка.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»