Церква св.Михаїла

Церква св.Михаїла

Церква св.Михаїла 1903 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 57].

с. Брониця.

Дрогобицький.

Церква св. арх. Михайла. 1903.

Перші відомості про церкву походять з 1507 р. Попередня дерев’яна церква була зведена у 1662 р. Існуюча, теж дерев’яна, збудована у 1903 р. частково зі старого матеріалу, частково з нового, ялицевого дерева. Це тризрубна, одноверха будівля, оточена піддашшям, завершена великою шоломовою банею з ліхтарем і маківкою на великому світловому восьмерику нави. У тому ж році в церкві встановлений новий лакований іконостас.

Шематисм всего клира греко-католического епврхій соединеныхъ Перемыской, Самборской и Сяноцкой на рок вод рожд. Хр. 1903. – Перемишль, 1903.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 144.

Довідка на сайті