2007 р. На Прикарпатті освятять криївку

Дата: 20.07.2007

У неділю, 22 липня, у Бурштинському лісі під Касовою горою, що у Галицькому районі на Івано-Франківщині освятять відновлену криївку, в якій у 1946 році загинули місцеві воїни УПА Іван Волошин (псевдо Шульц), Степан Слободян (на прізвисько Чупринка) та Степан Пунько (підпільна кличка Махно). Про це власкору ЗІКу повідомили у районній раді.

Члени районного братства УПА разом з працівниками Бурштинської ТЕС та місцевого лісництва на місці розритих ям та окопів, що збереглися до наших днів, збудували дерев’яні стіни, дах, відновили ходи і доріжки, а на місці загибелі людей встановили хрест.

Є ще ідея розширити криївку діаметрально, бо існує версія (і про це свідчать улоговини – ЗІК), що від нього йшли підземні ходи до інших, сусідніх криївок.

Джерело: «Західна iнформаційна корпорація»