Церква Успіння

Церква Успіння

Розмір зображення: 800:546 піксел

Чоп. Церква Успіння пр. богородиці, 1997 р. Світлина 2000 р. Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 691.

Чоп

Церква Успіння пр. богородиці. 1997. (УПЦ)

Організував спорудження першої в місті православної церкви о. Михайло Бобик, взявши за основу план церкви у Берегові.

Місце, виділене міською радою, освятили на свято Трійці 1992 р., а до кінця року вже був фундамент. Будівельні роботи завершили в 1997 р.

Церква постала завдяки значній допомозі обласного та місцевого керівництва залізниці (керівники Андрій Федченко та Андрій Ярошевич), яке допомогло матеріалами, а також скеровувало на спорудження храму будівельні бригади.

Серед членів громади багато попрацювали Павло Власенко, Василь Скрип, Василь Іваниця, Михайло Вакаров.

У кінці 1998 p., незадовго до Різдва, встановили іконостас, який вирізьбили Анатолій та Павло Горноді з Сускова. Ікони намалював Валентин Дроздов, а замовили їх місцеві вірники, прізвища яких написано на зворотному боці ікон.

Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 691.