Маяк смт

Історичні адміністративні поділи

Перейменування: стара назва с-ще Грузького радгоспу, нова назва Маяк [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1967 р. – К. : Політвидав, 1969 р.].

Приєднання: в період 1972..1986 рр. село Маяк приєднане до м.Макіївка [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1987 р. – К.: 1987 р.].

Верховна Рада України постановляє (11.10.1991, № 1654-XII): Виділити з меж міста Макіївки Донецької області територію колишнього селища Маяк в окремий населений пункт.

Донецька обласна рада рішенням від 29 червня 1996 року внесла в адміністративно-територіальний устрій області такі зміни: на території Макіївської міськради віднесла селище Маяк Грузько-Зорянської селищної ради до категорії селищ міського типу.