Коктебель смт

Історичні адміністративні поділи

Переименование: Коктебельский сельсовет — в Планерский и селение Коктебель в Планерское [Указ Президиума Верховного Совета РСФСР от от 21 августа 1945 года «О переименовании сельских Советов и населенных пунктов Крымской области» .]

Верховна Рада Кримської АРСР постановами від 19 липня, 24 жовтня та 26 грудня 1991 року внесла в адміністративно-територіальний устрій республіки такі зміни: підпорядкувала Планерську селищну Раду – Феодосійській міській Раді.

Рішення про перейменування смт Планерське на Коктебель прийняла Верховна Рада Автономної Республіки Крим 01.07.1992 р. Дата опублікування 01.02.1993 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 7, стор.163).

Верховна Рада Республіки Крим внесла в адміністративно-територіальний поділ республіки такі зміни: постановою від 1 липня 1992 року на території Феодосійської міської Ради перейменувала селище міського типу Планерське в селище міського типу Коктебель.

Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки 8 – 13 ст. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних населених місць України” № 878 від 26.07.2001 р.].

Цифрова карта містечка: .