Церква св.Дмитра

Церква збудована у 1775 р. – дерев’яна мала. Нова церква св.Дмитра збудована у 1883 р. – кам’яна [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 963]. Церква св.Дмитра відома з 1720 р. Нова триверха дерев’яна споруда збудована в 1733 р. В 1766 – 1772 рр. замість неї збудована нова церква, крита гонтою. Кам’яну церкву почали будувати в 1876 р., закінчили в 1883 р. [Сецинский Е.И. Исторические сведения о приходах и церквах Подольской епархии: Ушицкий уезд. – Труды Подольского церковного историко-археологического общества, 1916 г., т. 12, с. 150 – 153].

Лист власника с.Гірчичної Стефана Гумецького місцевому священику Михайлу Чорнявському на звільнення від податків. 15.04.1720 р. Мова польська [Сецинский Е.И. Исторические сведения о приходах и церквах Подольской епархии: Ушицкий уезд. – Труды Подольского церковного историко-археологического общества, 1916 г., т. 12, с. 154].