2006 р. Втрачені пам’ятки сакральної архітектури Львівщини

Фото 1934 р. Матейського. Джерело: Пам’ятки України, 2006 р., № 3, с. 24.

Глухів. Церква Різдва пр. богородиці

Дерев’яна церква, зведена у XVIII столітті, поновлена 1884 року, перед 1904 роком покрита бляхою й підмурована. Будівля належала до латинізованого типу храмів. Була тридільною, складалася з трьох прямокутних зрубів, з них зруб нави – ширший. Трохи вищий за інші двосхилий дах нави вінчав восьмибічний ліхтар з маківкою. Вівтар і бабинець покривали трисхилі дахи. Оперізувало споруду вузьке піддашшя, оперте на випусти вінців зрубів, перерване двома прямокутними ризницями обабіч вівтаря й ґанком-присінком при західній стіні бабинця. У 1951 році церкву розібрали радянські прикордонники.

Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – С. 16.