2009 р. До 20 березня завершать ремонтувати музеї Гоголя

О. Лазаренко

Дата: 16.03.2009

Принаймні, про це звітували на щотижневій нараді в облдержадміністрації. Кімнати заповідника-музею Гоголя у с. Гоголеве (Шишацький р-н) на сьогодні вже практично здані для розміщення експонатів. Зараз закінчують вимощувати тротуарну плитку, зводити огородження. Залишилося виконати роботи по зовнішньому упорядженню.

Щодо музею у с. Великі Сорочинці (Миргородський р-н), то його ремонт до 20 березня теж обіцяють завершити стовідсотково. Зараз там закінчують укладати граніт: цоколь, пандуси, ганок. А от щодо реконструкції пам’ятника Гоголю, то з цим є проблеми: на облицювання його постаменту просто не вистачило коштів.

На 65% виконані ремонтні роботи й у школі с. Гоголеве. Там завершили штукатурити, а через кілька днів планують закінчити з оздобленням.

Найбільша затримка у роботі є по театру Гоголя. На його ремонт виділили 5 млн. грн. Там утеплили підвал, замінили вікна, демонтували теплопостачальну систему. Нині ведуться оздоблювальні роботи всередині приміщення, зокрема – у центральній залі для глядачів.

Перший заступник голови облдержадміністрації Іван Близнюк відзначив, що область відповідну субвенцію з державного бюджету отримала осінню. Саме тому залишилося ще чимало роботи. Проте до ювілею, вважають, встигнуть.

Джерело: “Новини Полтавщини”