Церква

Церква

Розмір зображення: 800:526 піксел

с. Городжів. Будова нової церкви. (фото В.Ольхом’яка, 1998)Джерело: Слободян В. Жовківщина: історико-архітектурні нариси церков. – Жовква: 1998 р., с. 40.

с. Городжів. (УПЦ МП)

Церква.

Новоутворена на початку 1990-х pp. православна громада УПЦ МП розпочала у 1992 р. будівництво нової мурованої церкви за проектом архітектів Івана Коваленка та Григорія Калініна. Будівництво її ще не завершене.

Розташована вона на рівній ділянці при дорозі Магерів – Жовква. Це хрещата споруда зі зрізаними боковими раменами з півночі і півдня, прямокутним бабинцем з присінком з заходу та півциркульно завершеним в плані вівтарем зі сходу. Кути хреста заповнені невеликими квадратовими приміщеннями, які будуть завершені банями на світлових восьмигранних барабанах. Середхрестя вінчає велика грушаста баня зі сліпим ліхтарем і маківкою, посаджена на світловий восьмигранний барабан.

Джерело: Слободян В. Жовківщина: історико-архітектурні нариси церков. – Жовква: 1998 р., с. 40.