Ратуша (вул. Галицька, № 4)

Розмір зображення: 800:600 піксел

Ратуша збудована в 1695 р., архітектор Карл Беное [Історія міст і сіл УРСР : Івано-Франківська область. – К. : ГРУРЕ, 1971 р.].

Ульріх Вердум в 1672 р. описав ратушу як високу вежу з каменю і дерев. В кінці 17 ст. придворний архітектор Потоцьких карл Беное перебудував її у пізньоренесансному стилі. Перебудова закінчена в 1695 р., рашута набула вигляду 9-ярусної вежі.

Ця споруда згоріла в 1868 р.; перебудована, пошкоджена під час 1-ї світової війни, відбудована в 1929 – 1932 рр. [Баран В.Л., Шеремет О.П. Історії промовисті сторінки: путівник по історико-революційних та архітектурних пам’ятниках Прикарпаття. – Ужгород: Карпати, 1971 р., с. 20 – 22]

Ратуша 1929 – 1932 рр. [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 215].

Ратуша, пошкоджена в часи 1-ї світової війни, в 1928 р. була повністю розібрана, і на її місці в 1928 – 1935 рр. збудовано нову ратушу за проектом Станіслава Треля.