Барвінкове м

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка: сер.17 ст. – слобода Барвінкова Стінка. Дерев’яна фортеця збудована в сер.17 ст. [Історія міст і сіл УРСР : Харківська область. – К.: 1967 р.].

Верховна Рада України постановляє (15.03.2012, № 4537-VI): 1. Змінити межі міста Барвінкове Барвінківського району Харківської області, збільшивши територію міста на 348,39 гектара земель, у тому числі за рахунок 181,48 гектара земель, що знаходяться у віданні Барвінківської міської ради, 107,01 гектара земель – Подолівської сільської ради, 43,39 гектара земель – Іллічівської сільської ради, 12,47 гектара земель – Богодарівської сільської ради, 4,04 гектара земель – Гусарівської сільської ради Барвінківського району, водночас передавши із 4,79 гектара земель, що знаходяться у віданні Барвінківської міської ради, 2,81 гектара земель у відання Іллічівської сільської ради, 0,76 гектара земель – Подолівської сільської ради, 0,70 гектара земель – Богодарівської сільської ради, 0,52 гектара земель – Гусарівської сільської ради Барвінківського району, та затвердити територію міста Барвінкове загальною площею 2210,90 гектара. (після цифр та слів «0,52 гектара земель» слово «Гусарівської» замінено словом «Григорівської» – ПВРУ, 17.06.2014 р., № 1502). 2. Встановити межі міста Барвінкове Барвінківського району Харківської області згідно з додатком.