2007 р. На Черкащині блискавка вдарила у купол церкви

Дата: 09.08.2007

Надзвичайна пригода сталася в селі Юрчиха Каменського району напередодні на очах у віруючих. Купол церкви Успіння пречистої пресвятої богородиці УПЦ (МП), якій цього року виповнюється 110 років, гасили сім бойових пожежних розрахунків Смілянського та Каменського районів. Про це інформаційній агенції «РБК-Україна» 9 серпня розповів помічник начальника ГУ МНС України в Черкаській області Костянтин Проценко.

Вогнище пожежі знаходилося на висоті 25 метрів, тому вогнеборцям довелося нелегко. Щоб подати рукав з водою на таку висоту, довелося висувати автосходи. Справитися з вогнем вдалося лише через дві години.

Високою температурою були пошкоджені металеві конструкції храму та дерев’яні балки куполу на площі 9 метрів.

Зі слів церковної старости пані Катерини, ще ввечері вона звернула увагу на те, що ікона Пресвятої Богородиці… заплакала. Жінка впевнена, що ця подія безпосередньо пов’язана з нічною подією.

Джерело: РІСУ