Криничани с

Історичні адміністративні поділи

Зафіксовано назви Криничище (16 ст.), Керничани. Перша згадка: 1557 р.; в 1614 і 1615 рр. на село нападали татари. На сільському цвинтарі 12.06.1864 р. встановили хрест – пам’ятник скасування панщини [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 210 – 213].

Церква Здвиження збудована в 1733 р., освячена в 1753 р. – дерев’яна споруда з трьома низькими чотиригранними верхами. В 1737 р. крита соломою, в 1746 р. два верхи криті гонтою. В 1790 р. була ветхою [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 211].