Малинівці с

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка: поч.18 ст. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 301].

Село розташовано на р.Дністер.

13 травня 1439 р. польський король Владислав 3 записав Яну і Петру, синам Гжегожа Бахавського, 110 кіп грошей на селах Малинівці, що лежить над Дністром, Михайлово сельцо над р. Ночлава та Николаєве сельцо над р. Звиняч в Кам’янецькому повіті [регеста: Михайловський В. Надання земельної власності у Подільському воєводстві за панування Владислава 3 (1434 – 1444 рр.). – Український археографічний щорічник, 2004 р., т. 8-9, с. 249].

Що ж стосується назви Николаєве сельцо, то це може бути:

1. с.Дзвиняч Заліщицького району Тернопільської обл. (в селі зафіксована назва потоку Дзвинячка [Чортківська округа. – Нью-Йорк: 1974 р., статта про село]; поруч, в с.Печорна, зафіксована назва потоку Дзвинячка [Словник гідронімів України. – К.: 1979 р., с. 170]).

2. с. Звиняч Чортківського району на р. Звиняч [Словник гідронімів України. – К.: 1979 р., с. 210]. На карті 1:100000 в цьому селі зафіксовано річку Потік (впадає в Серет); річка Звиняч зафіксована в сусідньому селі Ласківці (впадає в р.Перейма, а та – у Серет).

[М.Жарких, 22.02.2009 р.]

На полях села були давні земляні вали [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 301].

Городище згадане [Історія міст і сіл УРСР : Хмельницька область. – К. : ГРУРЕ, 1971 р.].