2009 р. У Полтавській області встановили пам’ятник Тарасу Бульбі

У Полтавській області 1 квітня відкрили пам’ятник Тарасу Бульбі – одному із героїв творів Миколи Гоголя. Сьогодні виповнюється 200 років із дня народження письменника.

Бронзовий пам’ятник Тарасу Бульбі відкрили в селі Келеберда Полтавської області. Тараса Бульбу зображено на березі Дніпра, а поруч з ним пасеться кінь.

Скульптурну композицію створено за спонсорські кошти.

Автор композиції – народний художник України, голова Національної спілки художників Володимир Чепелик.

У відкритті пам’ятника взяли участь народний депутат Олександр Попов, керівництво міст Комсомольська та Кременчука.

Нагадаємо, сьогодні, 1 квітня, Україна і Росія відзначають 200-річчя із дня народження Миколи Васильовича Гоголя.

Як повідомлялося, Президент України сьогодні відвідає з робочою поїздкою Полтавську область, де візьме участь в урочистостях з нагоди 200-річчя із дня народження Миколи Гоголя.

Водночас, прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко сьогодні в Києві взяла участь у церемонії покладання квітів до пам’ятника Миколі Гоголю з нагоди 200-річчя від дня його народження.