Острівець с

Перша згадка: 1819 р. [Історія міст і сіл УРСР : Івано-Франківська область. – К. : ГРУРЕ, 1971 р.].

Балагурі Е.А. Ливарні формочки з поселення культури Ноа біля с.Острівець Гвоздецького району Станіславської області. – Доповіді та повідомлення Ужгородського ун-ту, сер.істор., 1961 р., т. 5, с. 50 – 52.

Балагурі Е.А. Дослідження поселення культури Ноа біля с.Острівець Станіславської області. – Доклады и сообщения Ужгородского ун-та. Сер. физ.-мат. и истор. наук, 1962 г., т. 5, с. 182 – 184.

Балагурі Е.А. Ливарні матриці з поселення пізньої бронзи біля с.Острівець Івано-Франківської області. – Матеріали і дослідження з археології Прикарпаття і Волині, 1964 р., т. 5, с. 28 – 39.

Балагурі Е.А. Поселення культури Ноа біля с.Острівець Івано-Франківської області. – Археологія, 1968 р., т. 21, с. 135 – 146.

Балагурі Е.А. Дослідження могильника пізньобронзового часу біля с.Острівець Станіславської області. – Матеріали і дослідження з археології Прикарпаття і Волині, 1961 р., т. 3, с. 42 – 51.

Смішко М.Ю. Сарматські поховання біля с.Острівець Івано-Франківської області. – Матеріали і дослідження з археології Прикарпаття і Волині, 1962 р., т. 7, с. 54 – 70.