Церква св.Михаїла (нова)

Церква св.Михаїла 1910 р. [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 81].

Велика мурована церква розташована біля східної околиці міста на головній вулиці. Головним фасадом вона орієнтована до вулиці. Спостереження М.І.Жарких, 29.06.1989 р.

м. Комарно.

Городоцький.

Церква св. арх. Михаила. 1910.

Збудована на передмісті поруч зі старою дерев’яною за проектом львівського архітекта Василя Нагірного стараннями о. Петрика. Монументальна мурована, хрестокупольна з шоломовою банею на восьмериковому барабані середхрестя та двома банями на чільному фасаді на менших барабанах. Всередині на пілоні під хорами справа поміщена пам’яткова мармурова таблиця з написом: «Заслуженому громадянинови // свому провідникови і б. душпастиреви // о. Володимирови Петрикови // в доказ глубокої пошани // і незабутної пам’яти // парохіяни Комарна // 1901 – 1910. // Його заходами збудована церков // Уроджений 1876 умер 1931 // Вічна йому пам’ять».

«Діло». – Львів, 1908, № 54.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 233 – 234.