1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Тростянець (Комарники).

Турківський.

Церква св. Миколи. 1817.

Давніше село належало до церкви в Комарниках. Коли під час будівництва нової комар нянської церкви шляхтич Петро Комарницький образив війта-селянина Гаврила Плосканича, громада розділилася і шляхтичі у 1817 р. виставили нову дерев’яну церкву на лівій стороні ріки Стрий.

Це дерев’яна триверха будівля бойківського типу з багатозаломними пірамідальними верхами. В бабинці на другому ярусі влаштована емпора. У 1950 р. під час ремонту дещо змінили дах над бабинцем, зробивши його однозаломним. Поряд в кінці ХІХ ст. звели оригінальну дерев’яну двоярусну дзвіницю, увінчану п’ятьма маківками на невеликих восьмериках.

Памятники градостроительства и архитектуры Украинской ССР. – Киев, 1985. – Т. 3, c. 222.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 107.