Церква Непорочного зачаття діви Марії

Церква Непорочного зачаття діви Марії 1882 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 203].

Дерев’яна церква Непорочного зачаття діви Марії 1882 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 118].

с. Копитів.

Сокальський.

Церква Непорочного зачаття Пр. Богородиці. 1882.

Попередня дерев’яна церква св. пр. Іллі була збудована в XVII – XVIII ст. Підвищена і поправлена в кінці XVIII ст. вона згоріла у 1881 р. Стараннями о. Емілія Криницького за п’ять місяців 1882 р. виставлена нова дерев’яна церква, посвячена 14 листопада того ж року. Це тридільний в плані, одноверхий храм, завершений над навою великим світловим восьмериком, вкритим шоломовою банею з ліхтарем і маківкою. Зачинена у 1960 – 1989 pp.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 555.

Довідка на сайті