1996 р. Перлини народної архітектури

Церква Стрітення Господнього з Симоном з другої половини XIX століття. Трьохдільна споруда складається з вівтарного приміщення, нави і бабинця. Внаслідок дощаної обшивки ззовні має вигляд будівлі з двома приміщеннями, однак потрійність планування підкреслена трьома вежами, які гармонійно закомпоноват в ступінчастій стрісі. В інтер’єрі збереглися цінні настінні розписи. Увагу привертають віконт грати, вручну виконані в готичному стилі. Іконостас початку XVIII століття. На відміну від інших церков, тут тільки двоє дверей (царські – посередині, дияконські – на північній стороні). Одною з найцінніших ікон є “Страшний суд” кінця XVIII століття (на полотні). Цікавими для відвідувачів є також оздобна люстра, дерев’яна чаша, свічники та дальші літургійні предмети.

Джерело: Сополига М. Перлини народної архітектури. – Пряшів: ДІНО, 1996 р., с. 51.