Поселення

Андрій Обломський, Ростислав Терпиловський

Поселення (археол.). За 0,3 км на схід від північної околиці села. Займає мис надзаплавної тераси правого берега р. Сейм.

Виявлене А.Обломським та Р.Терпиловським в 1990.

Підйомний матеріал представлений фрагментами ліпних посудин з домішками шамоту і дресви. Культурно-хронологічна належність пам’ятки не встановлена. Матеріали зберігаються в фондах Сумського обласного краєзнавчого музею.

Поселення, бронзовий вік (археол.). За 0,5 км на північний схід від північної околиці села. Займає край першої надзаплавної тераси правого берега безіменного струмка, що упадає в р. Горн (притока р. Сейм).

Поселення виявлене А.Обломським і Р.Терпиловським в 1990. Розміри – 280 х 50 м, висота над рівнем заплави – 2,0 – 2,5 м. Потужність культурного шару – до 1,5 м, розорюється. Підйомний матеріал представлений керамікою доби бронзи. Матеріали зберігаються в фондах Сумського обласного краєзнавчого музею.

[Обломский А. М. Отчет о работах на территории Сумской обл. в 1990 г. / А. М. Обломский, Р. В. Терпиловский // Архів ІА НАНУ.]

Джерело: Звід пам’яток історії та культури України. . – К.: 2017 р., с. 942.