Лялинці с

Історичні адміністративні поділи

Селище Лялинці знаходилось у гирлі Сули проти Бужина і належало до Жовнинської сотні Лубенського полку (в ХХ ст. стало зватись Ялинці, а 1959 р. в зв’язку з затопленням Кременчуцьким водосховищем перенесене на нове місце неподалік автотраси Кременчук-Градизьк-Золотоноша).

1 вересня 1701 р. Гетьман І.Мазепа видав універсал переяславському єпископу Захарію Корниловичу, яким надав село Лялинці (Чигирин-Дібровська сотня Лубенського полку) переяславському монастирю. Раніше цим селом володів охочекомонний полковник Йосиф Рубан [Яковлева Т. Документи до історії Гетьманщини у фондах санкт-петербурзьких архівів. – Український археографічний щорічник, 2004 р., т. 8-9, с. 541 – 542].

Село згадане у податкових реєстрах 1750 – 1756 рр. [ лівобережної України 50-х рр. 18 ст. – К.: 1990 р., с. 38].