Монастир св.Георгія

Монастир св.Георгія

Розмір зображення: 800:454 піксел

Криве. Монастир і церква св. Георгія, 1992 р. Світлина 1999 р. Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 757.

Криве (Велика Крива)

Монастир св. Георгія. 1992. (УПЦ)

Обитель заснував чабан Іван Штефура в 1992 р., збудувавши на горі Осуй власними силами та з власних матеріалів маленьку хатку на дві келії, а біля неї церкву розмірами 8: 17 метрів, увінчану трьома банями.

Йому довелося пережити період відчуження односельчан, але й отримати допомогу від багатьох людей та організацій, від голови села Івана Цубери, який виділив землю для монастиря.

Основний камінь церковного фундаменту освятив священик Василь Ігнат 17 липня 1992 p., а 23 вересня 1993 р. освятили готовий храм. До 1997 р. спорудили двоповерховий дім для монахів розмірами 12: 15 м, і останньої серпневої неділі готовий комплекс було освячено. Настоятелем став ієромонах Васіян. Крім церкви св. Юрія, є ще домова церква св. великомучениці Варвари, а 6 вересня 1998 р. єпископ Мефодій освятив наріжний камінь під спорудження ще однієї церкви св. Великомучениці Лідії.

Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 757.

Більше фотографій: